Täytetty paprika on koko ateria

Ruokaa tulee pääasiassa laitettua erilaisissa astioissa. Yksi erityisen hieno valmistuskuppi on paprikan puolikas, jonka voi täyttää haluamillaan herkuilla.

Tässä reseptissä paprikat täytetään jauhelihapohjaisella täytteellä, mutta erinomaisia täytteitä ovat myös kasvisseokset, juustot ja vaalea leipä. Jos täyttää useampia paprikoita, kannattaakin hieman vaihdella täytteitä, jotta pääsee maistelemaan erilaisia makuja.

Paprikan täyteenä voi käyttää myös ylijääneitä ruokia, kuten jauhelihakastiketta, grillattua maissia, josta voi veitsellä irrottaa kypsät jyvät, juustonkannat, hieman kuivumaan päässyt leipä, Usein ne ovat myös maultaan parempia kuin varta vasten valmistetut, koska niissä maku on tekeytynyt. Eli erinomaista tähderuokaa siis.

Täyttipä paprikan miten tahansa, pohjalle kannattaa lorauttaa hieman hyvää oliiviöljyä antamaan makua ja nopeuttamaan kypsymistä. Paprikat nimittäin vaativat kypsyäkseen aika pitkän ajan, puoli tuntia, sillä paprikan pitää antaa kypsyä kaikessa rauhassa, jotta sen oma liha kypsyy huumaavan aromaattiseksi ja makeaksi.

Valitse suuria paprikoita, jotta niihin mahtuu kunnolla täytettä.

Tarvitset:

1 suuri paprika/ syöjä

300 g naudan jauhelihaa

½ dl riisiä

1 Chilipalko

3 valkosipulinkynttä

1 sipuli

1 dl kypsää maissia

suolaa

mustapippuria

1 purkki tomaattipyreetä

Juustoraastetta

Keitä riisi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon hienonnetut kasvikset, keitetty riisi ja maissi. Lisää hieman suolaa ja mustapippuria. Lisää sekaan tomaattipyree. Huuhtele tomaattipyreepurkki vedellä ja lisää vesi jauhelihaseoksen joukkoon. Hämmennä seosta ja anna hautua, kunnes vesi on haihtunut.

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Halkaise paprikat niin, että myös vihreä kanta halkeaa molemmille puolille. Näin paprika pysyy napakkana. Poista siemenet ja vaaleat heltat, mutta varo rikkomasta paprikaa.

Täytä paprikat seoksella, aseta n uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista puoli tuntia.

Vaikka täytteenä onkin lihaa, ainakin lämpimällä säällä seuralaiseksi sopii viileä valkoviini.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *