Pyhäaamuna pekonimunakaskukkia

Pienen hiljaiselon jälkeen Heikin herkut palaavat, nyt omana blogina. Jatkan entisillä linjoilla, sen vuoksi slogankin pysyy samana: Raavaan mielen ruokaa.

Tulen siis vastakin kirjoittamaan ruoasta. Mutta kirjoitan myös muista minlle läheisistä aiheista, kulttuurista, etenkin oopperasta, mutta miksipä ei jostakin muustakin.  Saattaapa joku kirjoitus sivuta yhteiskunnallisiakin asioita eli annan itselleni aika vapaat kädet kommentoida niitä asioita, jotka minusta tuntuvat tärkeiltä.

Mutta loitetaan pyhäaamusta. Sellaisesta hitaasta, rauhallisesta aamusta, kun ei ole kiire minnekään. Voi loikoilla kaikessa rauhassa, venytellä, antaa aurinkoisen päivän hiipiä pikkuhiljaa tajuntaan.

On niin kiireetöntä, että aamiainenkin venähtää normaaliaikataulusta. Se lipsahtaa sen verran myöhälle, että tekee mieli syödä jo jotakin tukevampaa tai vaikka laatia brunssi.

Sellaisella aamiaiselle sopivat pekonimunakaskukat. Niin, siinä siis yhdistetään pekoni ja munakas, ei kyse sen kummemmasta ole.

Tarvitaan:

Pakkaus pekonia

2-3 kananmunaa

1 dl maitoa

Homejuustoa

Juustoraastetta

Persiljaa

Tehdään munakasseos. Rikotaan astian pohjalle kananmunat, Lisätään maito, murennettu homejuusto, juustoraaste ja silputtu persilja. Sekoitetaan.

Otetaan kuusi muffinssivuokaa. Leikataan pekonit keskeltä poikki. Asetellaan kaksi pekoninsiivua vu

okaan niin, että pohja ja reunat peittyvät.

Nostetaan munakasseosta kauhalla pekonikuppeihin.

Paistetaan 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Jos pöydässä on runsaasti aamiaisantimia, yksi kukka ruokailijaa kohti riittää, mutta ehkä on varmempaa laskea kaksi per ruokailija, sillä yksi saattaa tuntua liian vähältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *