Etsi Karin Widnäsin studio Fiskarsista

Moni suuntaa kesäretken Fiskarsiin. Siitä on parissa vuosikymmenessä on sukeutunut kohde, joka toisaalta tarjoaa matkailijoille elämyksiä, toisaalta liehuttaa suomalaisen taidekäsityön ja muotoilun lippua.
Fiskarsin kaltaisten kohteiden täytyy kaupallistua. Se on niiden elinehto. Monen pikkuputiikin pitäjän vuoden tienesti pitää tehdä käytännössä parin sesonkikuukauden aikana kesällä. Ei Fiskarsinkaan raitilla väki parveile talvikuukausina.
Monelta Fiskarsinkävijältä jää näkemättä yksi erityisen hieno kohde, joka sijaitsee hieman sivussa raitilta. Se on keraamikko Karin Widnäsin koti, studio ja galleria.
Arkkitehti Tuomo Siitosen suunnittelema puurakennus on jo itsessään nähtävyys. Talo on suunniteltu Karin Widnäsin toiveiden mukaiseksi. Siitä henkii jännittävällä tavalla suomalaiskansallinen puurakentamisperinne ja itämainen henki. Karin Widnäs onkin tehtyt runsaasti työtä mm. Etelä-Koreassa.
Vaikka Fiskarskin huokuu vanhan ruukin rauhaa, Studio Karin Widnäsissä tuntuu kuin aika ja maailma hetkeksi katoaisivat kokonaan.
Heinäkuun ajan on klo 12-17 avoinna Kotona XI -näyttely, jossa esitellään legendaarisen keramiikkaopettaja Kyllikki Salmenhaaran oppilaiden töitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *