//Google Analytics seurantascripti
Skip to content
  • Etusivu
  • Blogi
Heikin Herkut

Heikin Herkut

Raavaan mielen ruokaa

Blogi

Jehova vai Baal?
Published 17/01/2017

Jehova vai Baal?

New Yorkin Metropolitan-oopperan Kevätkausi elokuvateattereissa 70 maassa taisi alkaa parhaalla mahdollisella tavalla. Verdin läpimurto-ooppera Nabucco keräsi ainakin Suomen Finnkinon katsomot täpötäyteen. Joissakin kaupungeissa kyettiin ottamaan lisää tilaa käyttöön, mutta joissakin kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään. Nabucco on supersuosikki. Sen rakastetuin kohtaus on kolmannen näytöksen hebrealaisten orjien kuoron esittämä rakkaudentunnustus...

Kaukainen rakkaus särkee tullessaan lähelle
Published 14/12/2016

Kaukainen rakkaus särkee tullessaan lähelle

Oopperan ystävät ovat saaneet juhlia merkitykseltään äärimmäisen suurta Kaija Saariahon oopperan Kaukainen rakkaus vastaanottoa New Yorkissa. Jo se, että moderni, vuonna 2000 valmistunut teos on otettu konservatiivisuudestaan tunnetun oopperatalon ohjelmistoon, on saavutus. Se, että Kaukainen rakkaus on saanut jo ennen ensi-iltaansa poikkeuksellisen runsasta huomiota New Yorkin medioissa, on todella...

Hollantilaisen uusi tulkinta koskettaa
Published 29/11/2016

Hollantilaisen uusi tulkinta koskettaa

Kasper Holtenin Lentävä hollantilainen on saanut yllättävän ristiriitaisen vastaanoton. Yllättävän sen vuoksi, että se on erinomainen esimerkki siitä, kuinka vanha tuttu ooppera voi saada uusia, katsojan kannalta tärkeitä merkityksiä, joita perinteinen tulkinta ei tarpeeksi nosta esille. Kansallisoopperan Lentävä hollantilainen on upeaa oopperaa sen kaikilla tasoilla. Oopperayleisö on konservatiivista. Se...

Published 29/11/2016

Ravintola Tampella on auki myös sunnuntaina

Vanhan pellavakutomon tiloihin, aivan kosken partaalle on avattu ravintola, joka ei nimellään konstaile: Ravintola Tampella. Se on ruokaravintolaksi sikäli harvinainen, että se on auki myös sunnuntaisin. Siitä ensimmäinen plussa. Tilat ovat upeat. Vanha teollisuuskiinteistö on korkea ja ilmaa riittää joka suuntaan. Sisään tullessa huomio kiinnittyy suureen, aitoon villamattoon, jonka...

Ei lihaa, mutta maistuu miehillekin
Published 08/11/2016

Ei lihaa, mutta maistuu miehillekin

Näin televisiossa, kuinka tehdään munakoisopaistos italailaisittain. Siinä on munakoisokiekkoja, tomaattikastiketta, mozzarellaa ja parmesaania. Kokeilin, mutta minua jäi harmittamaan se, että tomaattikastike jäi lillumaan. Päätin kokeilla. Lisäsin mukaan lasagnelevyjä. Nyt toimii! Koska kyse on kasvisruoasta, päätin asettaa munakoisolasagnen äärimmäiseen testiin. Olin menossa tekemään makkaroita hyvien ystävieni, keski-ikäisten valkoihoisten heteromiesten kanssa...

Mitä, sävelsikö Haydn oopperoita
Published 03/10/2016

Mitä, sävelsikö Haydn oopperoita

Joseph Haydn (1732-1809) on yksi suurimmista ja tuotteliaimmista säveltäjistä, nykymuotoisen sinfonian luoja, joka sävelsi 106 sinfoniaa. Sen sijaan oopperasäveltäjänä Haydnia ei tunneta. Ehkä hän ansaitsisi tulla tunnetummaksi myös oopperasäveltäjänä, sillä Tampereen musiikkiakatemiassa parhaillaan esitettävä Kuun maailma on hieno esimerkki opera buffasta, koomisesta oopperasta, jonka kulta-aika sijoittuu 1700-luvun loppupuolelle. Ankaran...

CircOpera täysin synkRonissa
Published 27/09/2016

CircOpera täysin synkRonissa

Ennakkoon en ymmärtänyt oopperaväen kohkaamista CircOperasta, jossa estradille nousevat sirkustaiteilijat ja oopperataiteilijat. Arvelin, että luvassa on jonkinlainen kavalkadi tai potpuri, jossa sirkustemppuja esitetään sinänsä hyvän oopperamusiikin siivittämänä. Olin ennakkoluuloinen ja väärässä. Yhteistyötä ja yhteenliittymiä oli haettu syvemmältä. Vaikka musiikki olikin valtaosaltaan tuttua, osa oopperan suuria aariahittejä, ne muodostivat ehjän...

Tuskasta nousee Elektra
Published 07/09/2016

Tuskasta nousee Elektra

Richard Straussin oopperaa Elektra on ehditty jo pitää yhtenä kulttuurivuoden merkittävimmistä tapauksista Suomessa. Se ei ole mikään ihme, sillä hyvin harvoin Suomessa päästään maistamaan tällaista maailman parhaimpien oopperatalojen yhteistuotantoa. Kiitos Elektran saamisesta Suomeen kuuluu kapellimestari Esa-Pekka Saloselle, jonka ansiota on, että tämä produktio ylipäätään on olemassa. Salonen, joka on...

Älä unohda canneloneja
Published 10/08/2016

Älä unohda canneloneja

Italian keittiö on täynnä muunnelmia. Liian suorasukaiset ajattelevat, ettei ruokalajeilla ole eroa, koska raaka-aineet ovat lähes samat. Totta onkin, että pasta Bolognese ja jauhelihatäytteinen lasagne muistuttavat toisiaan, mutta maku on aivan erilainen. Tähän samaan sarjaan kuuluvat myös cannelonit, jotka täytetään jauhelihalla ja kypsennetään tomaattikastikkeessa. Mutta ihan eri ruoka se...

Täytetty paprika on koko ateria
Published 28/07/2016

Täytetty paprika on koko ateria

Ruokaa tulee pääasiassa laitettua erilaisissa astioissa. Yksi erityisen hieno valmistuskuppi on paprikan puolikas, jonka voi täyttää haluamillaan herkuilla. Tässä reseptissä paprikat täytetään jauhelihapohjaisella täytteellä, mutta erinomaisia täytteitä ovat myös kasvisseokset, juustot ja vaalea leipä. Jos täyttää useampia paprikoita, kannattaakin hieman vaihdella täytteitä, jotta pääsee maistelemaan erilaisia makuja. Paprikan täyteenä...

Artikkelien sivutus

Prev 1 … 11 12 13 14 Next

Etsi

Etsi:

Viimeisimmät julkaisut

  • Kun maailma on paha, se myös kuulostaa kauhealta 03/04/2025
  • Tampereen Viimeisissä kiusauksia ei ole jälkeäkään karvahattuoopperasta 09/03/2025
  • Suurten tunteiden Don Carlos 10/02/2025
  • Jumalten tuho kruunaa Ring-tetralogian 27/05/2024
  • Pelkistys tekee Simon Boccanegrasta nautinnon 06/04/2024

Viimeisimmät kommentit

    Arkisto

    • huhtikuu 2025 (1)
    • maaliskuu 2025 (1)
    • helmikuu 2025 (1)
    • toukokuu 2024 (1)
    • huhtikuu 2024 (1)
    • maaliskuu 2024 (1)
    • helmikuu 2024 (1)
    • huhtikuu 2023 (1)
    • helmikuu 2023 (2)
    • marraskuu 2022 (1)
    • syyskuu 2022 (1)
    • huhtikuu 2022 (1)
    • marraskuu 2021 (1)
    • lokakuu 2021 (1)
    • helmikuu 2020 (1)
    • tammikuu 2020 (2)
    • syyskuu 2019 (1)
    • elokuu 2019 (2)
    • heinäkuu 2019 (3)
    • kesäkuu 2019 (1)
    • toukokuu 2019 (2)
    • huhtikuu 2019 (4)
    • maaliskuu 2019 (3)
    • helmikuu 2019 (8)
    • tammikuu 2019 (5)
    • marraskuu 2018 (5)
    • syyskuu 2018 (1)
    • elokuu 2018 (1)
    • heinäkuu 2018 (4)
    • kesäkuu 2018 (1)
    • toukokuu 2018 (2)
    • huhtikuu 2018 (5)
    • helmikuu 2018 (4)
    • tammikuu 2018 (2)
    • marraskuu 2017 (4)
    • lokakuu 2017 (6)
    • syyskuu 2017 (2)
    • elokuu 2017 (3)
    • heinäkuu 2017 (4)
    • kesäkuu 2017 (2)
    • toukokuu 2017 (4)
    • huhtikuu 2017 (3)
    • maaliskuu 2017 (6)
    • helmikuu 2017 (3)
    • tammikuu 2017 (2)
    • joulukuu 2016 (1)
    • marraskuu 2016 (3)
    • lokakuu 2016 (1)
    • syyskuu 2016 (2)
    • elokuu 2016 (1)
    • heinäkuu 2016 (5)
    • kesäkuu 2016 (4)
    • toukokuu 2016 (3)

    Kategoriat

    • Finnkino (17)
    • interrail (3)
    • Juoma (4)
    • Kulttuuri (51)
    • kuvataide (2)
    • Luokittelematon (37)
    • Metropolitan (18)
    • Ooppera (76)
    • ravintola (3)
    • Ruoka (7)
    • Tampere (11)
    • Teatteri (2)
    • Viini (1)
    • Facebook
    • Etusivu
    • Blogi
    Copyright © 2025 KH Communications. All rights reserved.