Vuohenjuusto on salaatin tähti

Vuohenjuustosalaatti kuuluu niihin ruokiin, jolle ihan oikeaa reseptiä ei ole olemassakaan. Sen voi oikein hyvin tehdä ihan perussalaattina – siis salaattia, tomaatti ja kurkkua. Mutta voihan sinne lisätä makunsa mukaan vaikka mitä muuta, sillä vuohenjuuston seurassa monet maut vain paranevat. Pärynää, omenaa, retiisiä, mitä nyt tulee mieleen.
Tähän aikaan vuodesta nuori kesäsipuli on niin hyvää, että sitä tulee ripsautettua vähän sinne ja tänne.
Paahdetut pinjansiemenet ryydittävät salaattia hienosi.
Vuohenjuuston täytyy olla sellaista, jossa on kunnollinen kuori. Kuoreton juusto sulaa pannulla. Sitähän tietysti voi käyttää sellaisenaan salaatissa, mutta nyt tehdään salaatti, jossa vuohenjuusto tuo paitsi makua myös näköä annokselle.
Vuohenjuustosalaatti
Erilaisia salaatteja tai ihan vain perussalaattia
6 kypsää tomaattia
½ kurkku
2 kevätsipulia varsineen
Pinjansiemeniä
Oliiviöljyä
Balsamicoetikkaa
suolaa
Mustapippuria

Paahda pinjansiemenet. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Laita siemenet kuivalle, kuumalle pannulle. Sekoittele lastalla koko ajan. Kun pinjansiemenet ovat pannulla, älä hievahda sen luota. Niin tärkeää asiaa ei olekaan, että voisit lopettaa rauhallisen sekoittelun, sillä pinjansiemenet palavat todella herkästi. Kun ne ovat paahtuneet, nosta ne toiseen astiaan ja anna jäähtyä.
Tee kulhon pohjalle kastike. Reilu loraus oliiviöljyä, sitten luraus balsamicoa, muutama kierros mustapippuria myllystä ja hyppysellinen suolaa. Sekoita.
Paloittele tomaatti, kurkku ja sipuli liemen sekaan ja sekoita, sillä nämä ainekset saavat kylpeä hetken aikaan kastikkeessa.
Revi salaatti ja nosta kulhoon. Sekoita taas.
Nostele salaatti ruokailuastioihin.
Lisää paahdetut pinjansiemenet.
Leikkaa vuohenjuustot niin, että niissä on paistopinta, jossa ei ole kuorta.
Lämmitä paistinpannu kuumaksi, lisää öljyä ja nostele sitten juustopalat pannulle. Liikauta juustonpaloja heti sen jälkeen, kun olet nostanut ne pannulle. Silloin ne eivät pala kiinni. Anna paistua parikymmentä sekuntia puoleltaan. Käännä ja toista sama eli liikauta palaa hetki kääntämisen jälkeen. Näin kaunis paistopinta pysyy juustossa, eikä juusto pala kiinni pannuun.
Nosta vuohenjuustopalat salaattiannosten päälle.
Valkoviinihän tämän rinnalla maistuu. Leipääkin voit tarjota, mutta koska salaatissa on runsaasti pinjansiemeniä, ne ajavat leivän asian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *