//Google Analytics seurantascripti
Hyppää sisältöön
  • Etusivu
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
Heikin Herkut

Heikin Herkut

Raavaan mielen ruokaa

Blogi

Kevennä pyttistä kesäkurpitsalla
Julkaistu 11/07/2016

Kevennä pyttistä kesäkurpitsalla

  Tiedetään, tiedetään. Pyttipannun syöminen tuntuu aina paremmalta ajatukselta ennen syömistä kuin sen jälkeen, sillä helposti tulee syötyä silmillä, lastattua lautanen liian täyteen ja ahmittua niin, että jäljestä päin on ähky. Terveysintoilijoita ei nyt kuunnella ollenkaan, mutta hyvän pyttipannun voi tehdä ainakin hieman kevyempänä versiona ilman, että sen herkullisuudesta...

Gazpacho on niin kesää!
Julkaistu 01/07/2016

Gazpacho on niin kesää!

Me kylmän ihmiset olemme tottuneet siihen, että keitot ovat aina lämpimiä. Mutta kuumilla seuduilla lämpö saattaa olla sen verran päällekäyvää, että lämpimän sijasta kaipaakin kylmää keittoa. Kuuluisin ON espanjalainen, Andalusiasta kotoisin oleva, kasvissosekeitto gazpacho, joka on tomaattipohjainen, punainen keitto, johon voi laittaa kaikenlaisia vihanneksia, mitä kotoa löytyy. Jos kotona...

Vahva suositus: musiikkia kuuntelemaan Heinävedelle tai Porvooseen
Julkaistu 28/06/2016

Vahva suositus: musiikkia kuuntelemaan Heinävedelle tai Porvooseen

Suomen kesään mahtuu niin paljon tapahtumia, että osa niistä menee väkisin päällekkäin. Mutta kun maantieteellistä etäisyyttä on riittävästi, vain aniharva joutuu tekemään hankalaa valintaa tapahtumien kesken. Itselläni sattuu olemaan yksi tällainen hankala aikatauluongelma. Suvisoitto Porvoossa ja Heinäveden musiikkipäivät sattuvat joka kesä juuri samoille päiville. No, myös Mikkelin musiikkijuhlat sattuvat...

Etsi Karin Widnäsin studio Fiskarsista
Julkaistu 28/06/2016

Etsi Karin Widnäsin studio Fiskarsista

Moni suuntaa kesäretken Fiskarsiin. Siitä on parissa vuosikymmenessä on sukeutunut kohde, joka toisaalta tarjoaa matkailijoille elämyksiä, toisaalta liehuttaa suomalaisen taidekäsityön ja muotoilun lippua. Fiskarsin kaltaisten kohteiden täytyy kaupallistua. Se on niiden elinehto. Monen pikkuputiikin pitäjän vuoden tienesti pitää tehdä käytännössä parin sesonkikuukauden aikana kesällä. Ei Fiskarsinkaan raitilla väki parveile...

Vuohenjuusto on salaatin tähti
Julkaistu 16/06/2016

Vuohenjuusto on salaatin tähti

Vuohenjuustosalaatti kuuluu niihin ruokiin, jolle ihan oikeaa reseptiä ei ole olemassakaan. Sen voi oikein hyvin tehdä ihan perussalaattina – siis salaattia, tomaatti ja kurkkua. Mutta voihan sinne lisätä makunsa mukaan vaikka mitä muuta, sillä vuohenjuuston seurassa monet maut vain paranevat. Pärynää, omenaa, retiisiä, mitä nyt tulee mieleen. Tähän aikaan...

Kuka pelkää anjovista?
Julkaistu 08/06/2016

Kuka pelkää anjovista?

Anjoviksesta näyttää monille tulleen kauhistus, ruoka, johon ei suostuta koskemaan suurin surminkaan. Kuitenkin anjovis on avain moneen poikkeuksellisen hyvään ruokaan. Ajatellaanpa vaikka Janssonin kiusausta. Anjovis tekee siitä hieman makean, huikean aromaattisen. Janssonin kiusausta yritetään korvata kummallisilla kana- tai kinkkuversioilla, jotka ovat mauttomia, mitään sanomattomia perunapaistoksia. Aika usein näkee myös...

Helppo, mutta herkullinen kukkakaalisalaatti
Julkaistu 31/05/2016

Helppo, mutta herkullinen kukkakaalisalaatti

Tämä resepti on niin yksinkertainen, että mietin, ilkeääkö siitä edes kirjoittaa. Kun kuitenkin kävin napsimassa salaatti jääkaapista, mikä ei oikeasti tapoihini kuulu, vakuutuin siitä, että tämä herkku kannattaa jakaa. Kukkakaalihan on vähän hankalan kasviksen maineessa, kun siitä keitettynä tulee tosi helposti ylikypsä ja epämiellyttävän makuinen. Hieman raa’aksi keitetty ja...

Julkaistu 29/05/2016

Tristan ja Isolde vaatii esiintyjiä ylittämään itsensä

Richard Wagnerin Tristan ja Isolde on ooppera, jossa teoksen sisäinen jännite pitää katsojaa pihdeissään, niin, että kronologinen aika menettää merkityksensä. Samaa on Wagnerin muissakin oopperoissa, mutta Tristanissa piirre korostuu. Sen vuoksi on aloitettava kapellimestari Hannu Linnusta, joka kykenee pitämään jännitteen yllä mestarillisesti. Wagner itsekin puhuu siitä, kuinka pyrkii soinnin...

Pyhäaamuna pekonimunakaskukkia
Julkaistu 23/05/2016

Pyhäaamuna pekonimunakaskukkia

Pienen hiljaiselon jälkeen Heikin herkut palaavat, nyt omana blogina. Jatkan entisillä linjoilla, sen vuoksi slogankin pysyy samana: Raavaan mielen ruokaa. Tulen siis vastakin kirjoittamaan ruoasta. Mutta kirjoitan myös muista minlle läheisistä aiheista, kulttuurista, etenkin oopperasta, mutta miksipä ei jostakin muustakin.  Saattaapa joku kirjoitus sivuta yhteiskunnallisiakin asioita eli annan itselleni...

Artikkelien selaus

Edellinen 1 … 11 12

Etsi

Etsi:

Viimeisimmät julkaisut

  • Hyvän ihmisen ongelma 04/04/2022
  • Ooppera omasta makuuhuoneestani 01/11/2021
  • Camilla Nylund loistaa Toscana 17/10/2021
  • Carmen ei päästä pauloistaan 20/02/2020
  • Ariadne auf Naxos pilkkaa tekotaiteellisuutta 25/01/2020

Viimeisimmät kommentit

  • simo värtö: Matalalentoa Barcelonasta Madridiin
  • Martti Silvennoinen: Kerran elämässä tällainen Carmina Burana

Arkisto

  • huhtikuu 2022 (1)
  • marraskuu 2021 (1)
  • lokakuu 2021 (1)
  • helmikuu 2020 (1)
  • tammikuu 2020 (2)
  • syyskuu 2019 (1)
  • elokuu 2019 (2)
  • heinäkuu 2019 (3)
  • kesäkuu 2019 (1)
  • toukokuu 2019 (2)
  • huhtikuu 2019 (4)
  • maaliskuu 2019 (3)
  • helmikuu 2019 (8)
  • tammikuu 2019 (5)
  • marraskuu 2018 (5)
  • syyskuu 2018 (1)
  • elokuu 2018 (1)
  • heinäkuu 2018 (4)
  • kesäkuu 2018 (1)
  • toukokuu 2018 (2)
  • huhtikuu 2018 (5)
  • helmikuu 2018 (4)
  • tammikuu 2018 (2)
  • marraskuu 2017 (4)
  • lokakuu 2017 (6)
  • syyskuu 2017 (2)
  • elokuu 2017 (3)
  • heinäkuu 2017 (4)
  • kesäkuu 2017 (2)
  • toukokuu 2017 (4)
  • huhtikuu 2017 (3)
  • maaliskuu 2017 (6)
  • helmikuu 2017 (3)
  • tammikuu 2017 (2)
  • joulukuu 2016 (1)
  • marraskuu 2016 (3)
  • lokakuu 2016 (1)
  • syyskuu 2016 (2)
  • elokuu 2016 (1)
  • heinäkuu 2016 (5)
  • kesäkuu 2016 (4)
  • toukokuu 2016 (3)

Kategoriat

  • Finnkino (17)
  • interrail (3)
  • Juoma (4)
  • Kulttuuri (51)
  • kuvataide (2)
  • Luokittelematon (33)
  • Metropolitan (18)
  • Ooppera (66)
  • ravintola (3)
  • Ruoka (7)
  • Tampere (10)
  • Teatteri (2)
  • Viini (1)
  • Facebook
  • Etusivu
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
Copyright © 2022 KH Communications. Kaikki oikeudet pidätetään